<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
Ierland feestartikel
Feestartikelen zeeworlde
Duitse feestartikelen

feest-tips
Actualiteit / Feestdagen

Feestwinkel hilversum
Feestartikelen wijchen
Feestartikelen venlo


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - feest tips weblog

Eigen startpagina Topics
- Tips voor een kinderverjaardag
- Tips voor Pasen
- Sara en/of Abraham liedje
- Sinterklaas recepten
- Tips voor Moederdag
- Tips voor bruiloften

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Feest-tips LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Feest tips weblog
Deze website is onderdeel van:
FEEST TIPS

 Wie zijn er online?
- 85 Gasten

 Meest populaire links
- Sara of Abraham lied
- Kinderverjaardagstaart
- Zelf verjaardagstaart maken
- Petra coolestart
- Krabbel.goedbegin.nl
- Gedichten Sara & Abraham
- Ideeën voor spelletjes
- Verkleed kleding pikant
- Fun & Fop eten
- Leuke boeketten


 Tips voor een kinderverjaardag
Hier staan verschillende tips voor een geslaagd kinderfeestje

Geplaatst door: toskamart op 01-03-2008 21:14


Kinderverjaardagstaart

Hier vindt u een zeer eenvoudig recept, zonder dat de oven eraan te pas komt. Simpeler kan haast niet!

Wat heb je nodig?

Een aantal cakes
Ca. 1 liter geklopte slagroom (gezoet)
Jam
Hagelslag of fruithagel

Werkwijze
Maak van een cake de bodem in de vorm van bijvoorbeeld een 6 (de leeftijd van je kind). Snijd de cake daartoe in plakjes en leg ze in de juiste vorm.

Vervolgens over de gehele vorm een laag slagroom.

Daarna weer cake in plakjes snijden en op de eerdere cake laag leggen (nu zit er echter heerlijke slagroom tussen). U houdt dus de vorm van bv. de 6 aan.

Hierbovenop smeert u een laag jam, bij voorkeur de lievelingsjam van uw kind.

Vervolgens weer een laag in stukjes gesneden cake.

Heeft u dit allemaal gedaan, dan corrigeert u de vorm indien nodig door de taart bij te snijden.

Als de vorm naar uw zin is, dan smeert u de hele taart in met slagroom, ook de zijkanten.

De zijkanten vervolgens bestrooien met hagelslag of fruithagel of kant en klare taartversiering.

De bovenkant van de taart vervolgens versieren met kaarsjes, vlaggetjes, fruit, snoepjes etc.

Wat misschien nog leuker is om de versiering aan te passen aan het thema van het feest.
Ook in de vorm van de taart kunt u variëren. dee vorm kunt u namelijk ook aanpassen aan het thema van het feest. Geeft u een piratenfeest? (zie hieronder). Maak dan bijvoorbeeld de taart in de vorm van een doodskop of schatkist.

Klaar!

Geplaatst door toskamart op 03-03-2008 23:49

Piratenfeest

Stuur alle vriendjes en vriendinnetjes een zelfgemaakte uitnodiging of bestel ze via een (online) feestwinkel. U kunt terecht onder de rubriek Verjaardag piraten feest op http://feest-tips.goedbegin.nl
Schrijf op de uitnodiging een (piraten) wachtwoord. Bij aankomst moeten ze het wachtwoord zeggen, anders komen ze er niet in! Dit maakt het allemaal extra spannend.
Je kan de kinderen vragen om verkleed als piraat te komen, maar uiteraard kan je zelf ook voor de nodige kleding en schmink zorgen.
Zodra iedereen verkleed is als piraat, zit de stemming er eigenlijk al in want deze kleine piraatjes voelen zich nu ineens een echte piraat.

Cadeau uitpakken

Laat de kinderen in een kring zitten en leg in het midden een grote fles met daarin piratenspulletjes, zoals (chocolade, drop)munten, schatkaart, touw etc. De jarige mag nu een slinger geven aan de fles. Als de fles is uitgedraaid, kijk je naar wie de punt wijst. Dat kindje mag dan zijn/haar cadeau aan de jarige geven. Uiteraard kan dit ook bv. met een zwaard of een pijl

Taart eten

Hou het simpel. Koop bijvoorbeeld een slagroomtaart en vul die op met schatkistjes, munten, parels (b.v. M&M), vissnoepjes, rode snoepveters, doodskop vlaggetjes en alles wat je kan bedenken wat bij piraten hoort. Uiteraard kan dit ook met een (zelfgemaakte) cake. Misschien is dat zelfs wel handiger, want bedenk wel dat piraten met hun handen eten! Met een cake heb je in ieder geval minder troep.

Piratenlied

Leer de kinderen een piratenlied. Laat het een kort en krachtig liedje zijn. Spreek af, dat na iedere geslaagde opdracht dit lied met z’n allen gezongen moet worden. Dit versterkt het piraten gevoel bij de kids. Hieronder een piratenlied op de melodie van Vader Jacob:

Wij zijn piraten, wij zijn piraten
Van de zee, van de zee
Wij zijn echte piraten, wij zijn echte piraten
Doe je mee? Doe je mee?

Opdrachten/spelletjes

Een begeleider gaat in een hoepel staan of teken een grote cirkel. In de hoepel of cirkel worden allerlei piratenspullen neergelegd zoals een riem, (kunstsof) papegaai, touw, munten, verrekijker, haak etc. De kleine piraatjes krijgen nu de opdracht om hun spulletjes weer terug te halen. Als alles is teruggehaald dan hebben de kleine piraatjes gewonnen en wordt het piratenlied ingezet. Maar, pas op! Als de begeleider een kind 2x weet te tikken, dan is het kind af.

Begeleider vangen

In aansluiting hierop kunt u de begeleider laten vastbinden. Zorg voor voldoende ‘bind’ materiaal zoals wc papier, touw, vuilniszak etc. Als de begeleider is uitgeschakeld (en dat kan wel even duren als die toch wat verzet geeft) dan wordt het piratenlied weer ingezet.

Knoopleggen
Bij deze opdracht gaan de kinderen leren om 2 of 3 verschillende knopen te leggen. Dit kan je doen door verschillende touwtjes neer te leggen of gebruik te maken van snoepveters. Dit laatste is misschien wel het leukste, want als ze de knoop goed hebben, dan mogen ze de veters opeten.

Pauze

De piraten zijn moe en moeten uitrusten. Vertel een spannend piratenverhaal (boek uit bibliotheek) of zet een piratenfilm op!

Schatkaart verzamelen

Zorg dat je zoveel ballonnen hebt als er kinderen zijn. Ieder kind mag (eventueel geblinddoekt en een aantal keren rondgedraaid) een ballon doorprikken, waarin u van tevoren een deel van een schatkaart heeft gestopt. Zijn alle delen compleet, dan moeten de kinderen van alle losse delen weer 1 kaart weten te maken. Laat ze lekker puzzelen!

Tip: het is leuk om de schatkaart er als oud te laten uitzien. Dit doe je door een theezakje over het papier heen te halen. Laat het papier vervolgens drogen. Als het opgedroogd is, gaat u enkele brandplekken maken met een aansteker. Doe dit bijvoorbeeld bij de randen of ergens in het midden.

Sleutels zoeken

Verstop zoveel sleutels als het aantal kinderen. 1 sleutel is de ‘echte’ sleutel. Daarmee kan de ketting rond de schatkist worden geopend. Laat alle kinderen ‘hun’ sleutel proberen! Als de sleutels zijn gevonden, dan gaan we naar het hoogtepunt van de dag, namelijk:

De schat zoeken

De schatkaart is inmiddels compleet en de sleutels zijn gevonden. Nu staat onze kleine piraatjes nog 1 ding te doen en dat is de schat te vinden. Je kan er, bij mooi weer, voor kiezen de wijk in te gaan of je start de zoektocht gewoon thuis. De schat ligt echter gewoon thuis in de tuin of op je balkon! Is de schat eenmaal gevonden, dan moet de ketting nog losgemaakt worden met de juiste sleutel. Maar onze kleine piraatjes krijgen natuurlijk de ketting los en openen de schatkist.

Het is leuk om in de schatkist allerlei piratenschatten te leggen zoals bijvoorbeeld gouden (chocolade) munten, schatkistjes, haken, tattoes, kleurplaten, zeepjes van vis of schelpen etc. Uiteraard mogen de kinderen de schat houden waarbij opgelet dient te worden dat iedereen evenveel krijgt.

Piratenmaal

De piraten hebben zo hard gewerkt, dat ze rammelen van de honger. Maak een piratenmaaltijd voor ze klaar! Bak patat of haal een grote zak en gooi die volledig uit over de tafel (tip: leg een plastic tafelkleed neer, dat ruimt makkelijk op). Geef eventueel kippenpootjes (botjes gewoon op de tafel laten liggen) en vissticks erbij. De piraten eten wederom alleen met hun handen.

Voor de piraten moet natuurlijk ook drank worden geschonken. Gebruik hiervoor kinderchampagne of maak zelf een drankje uit 2/3 deel appelsap met 1/3 deel koolzuurhoudend bronwater.
De kinderen mogen natuurlijk voor één keer gewoon boeren zo vaak als ze willen!

Schip ahoy!

Geplaatst door toskamart op 02-03-2008 13:47

 Tips voor Pasen
Hier komen tips te staan voor een leuk Paasfeest

Geplaatst door: toskamart op 25-02-2008 23:47 | Reacties: (2)

 Sara en/of Abraham liedje
Hier vind je het bekendste lied voor een Sara of Abraham

Geplaatst door: toskamart op 21-02-2008 21:15 | Reacties: (1)

 Sinterklaas recepten
Hier komen allerlei lekkere recepten te staan

Geplaatst door: toskamart op 21-02-2008 17:44 | Reacties: (6)

 Tips voor Moederdag
Hier vind je tips voor een geslaagde moederdag

Geplaatst door: toskamart op 20-02-2008 11:01 | Reacties: (1)

 Tips voor bruiloften
Hier vind je tips voor een geslaagde bruiloft

Geplaatst door: Toskamart op 11-02-2008 23:41 | Reacties: (2)


Eigen startpagina